2. שמרו את הסוכרייה לסוף: אם אמור להשתתף באירוע אמן- שמרו את הופעתו לסוף. אנשים ימתינו לו.
3. תכננו בקפידה כל פרט: הגברה, תאורה, חנייה, שירותים, סידורי פרחים, מיזוג אוויר, סדרנים. ערכו תמחור מסודר של כל מרכיבי עלות אירוע הגיוס.
4. הבטיחו מראש, ככל שניתן, השתתפותם של מעניקי חסות לאירוע וציינו אותם באמצעות הלוגו שלהם בחוברת שתחולק בין המשתתפים.
5. הנפיקו כרטיסים לקראת האירוע וחלקו אותם תוך רישום קפדני של מקבליהם.
6. בחרו מנחה לאירוע שמכיר היטב את העמותה ופעולותיה, בקיא בפרטים, תוכן האירוע (הלו"ז) שמות המופיעים בו.
7. רצוי להכין סרט קצר על אודות העמותה והצלחותיה. חשוב להדגיש את מעורבותה בחברה ואת תרומתה לה, בעיקר לאוכלוסיות חלשות ונזקקות.
8. חשוב ומומלץ לחלק בטקס דוח שנתי של פעילות העמותה, על אופן חלוקת התקציב שלה, על ההישגים שהושגו הודות לתרומות.
9. רצוי לקיים אירוע לגיוס כסף לקראת אחד הפרוייקטים הגדולים שלו, המצויים בערכי הליבה, כגון הצורך בגיוס כספים למימון משלחת של ילדים חולי סרטן והוריהם לבילוי של שבוע בחוץ לארץ, או רכישת מכשור חדיש לעמותה העוסקת בתרומה לנכים קשים ועוד.
10. חשוב להודות ולהוקיר את תרומתם של התורמים הגדולים באופן פומבי –אם בפרסם הודעה ובנוסף לשלוח מכתב תודה חם ומחמיא שבו מוקירים את התורם ואת תרומתו.
איך לעודד תורמים?
אירוע לגיוס כסף צריך להיעשות באופן מקצועי, אשר במהלכו תודגש לכל אורך האירוע המטרה שלשמה הוא מתקיים והחשיבות המכרעת שעשויה להיות לכל תרומה להשגתה. חשוב לתת לכל תורם תחושה כי התרומה שלו חשובה, מוערכת ומבורכת. אפשר לציין במעמד הטקס שמות של חברות ו/או אנשים פרטיים שתרמו תרומה גדולה, ובמקביל- להגיד שחסר עוד סכום X עד להשגת היעד- גיוס תרומות של, נניח, 300.000 ₪.
אפשר, לדוגמה, לקרוא מכתב של ילד או נער המודים לתורם זה או אחר על תרומתו ועל החלום שניתן היה להגשימו הודות לתרומה. פרטו באופן מידתי, רגיש ומושכל, על מיתר החמלה של אנשים. פנו ודברו אל לבם. הוא חם ורחב והוא ייפתח לקראתכם. בהצלחה!